دانشنامه دانستنی های جهان

بزرگترین، کوچکترین، عجیب ترین، وحشتناکترین، زیباترین، زشت ترین، بلندترین، طویلترین، کوتاه ترین، عمیق ترین.... همه ترین ها

دانشنامه دانستنی های جهان

بزرگترین، کوچکترین، عجیب ترین، وحشتناکترین، زیباترین، زشت ترین، بلندترین، طویلترین، کوتاه ترین، عمیق ترین.... همه ترین ها

زلزله های عظیم عامل وقوع زلزله های قوی در سایر نقاط جهان نیستند


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

زلزله فاجعه بار ژاپن و پس لرزه های بسیار قوی آن سبب هراس وقوع زمین لرزه های شدید در سایر نقاط جهان و به ویژه کشورهای همسایه شده است. اما نتایج تحقیقات جدید پژوهشگران حاکی از آن است که زلزله های مهیب باعث وقوع زلزله های بسیار شدید دیگری نخواهند شد.


با وجودی که زلزله های بزرگ عامل وقوع پس لرزه های محلی هستند، اما محققان هیچ نشانه ای مبنی بر نقش این زلزله ها در وقوع زمین لرزه های با قدرت متوسط و دورتر از مسافتی بیش از ۹۶۵ کیلومتر نیافته اند. نتایج پژوهش تام پارسونز، کارشناس سازمان زمین شناسی کالیفرنیا و آرون ولاسکو در دانشگاه تگزاس در ال پاسو، در نسخه ماه مارس نشریه اینترنتی "Nature Geoscience" منتشر شده است. این پژوهشگران در گزارش جدید خود تاریخچه زلزله هایی را بررسی کرده اند که طی سی سال گذشته و تا پایان سال ۲۰۰۹ به وقوع پیوسته اند. در این دوره زمانی سی ساله، ۲۰۵ زلزله بسیار قوی با درجه هفت ریشتر و بیشتر و ۲۵ هزار و ۲۲۲ زلزله به بزرگی بین پنج تا هفت درجه ریشتر به وقوع پیوسته بوده اند.

پژوهشگران زمان وقوع این زلزله ها را مورد ارزیابی قرار دادند تا شواهدی بیابند مبنی بر این که زلزله های بزرگ و قوی به وقوع زلزله های با قدرت متوسط منتهی شده اند. آنها تاخیرهای بیست و چهار ساعته را بررسی کردند که زمان کافی برای انتقال امواج زلزله به مناطق اطراف است. با وجودی که محققان دریافتند پس از وقوع زلزله های بسیار قوی، زلزله های با قدرت متوسط رخ داده اند، اما این زلزله ها فقط در فاصله ۹۶۵ کیلومتری مرکز زلزله اولیه و تقریباً همه آن ها در مسافت ۶۰۰ کیلومتری به وقوع پیوسته بودند. این پژوهشگران تاکید کرده اند که تعداد زلزله های با قدرت متوسط در مسافتی دورتر از ۹۶۵ کیلومتری مرکز زلزله عظیم، بیشتر از تعداد زلزله هایی نبودند که به صورت طبیعی روی می دهند. دکتر پارسونز گفته است اطلاعات جدید حاکی است که زلزله های بسیار قوی عامل وقوع زلزله ای قوی دیگر در مناطق دورافتاده از مرکز زمین لرزه اولیه نبوده اند. به گفته این پژوهشگر، به طور متوسط در طول سال فقط هفت زلزله با قدرت هفت ریشتر و یا بیشتر در سطح جهان رخ می دهد.

پارسونز گفته است بعد از وقوع زلزله ۹ ریشتری ژاپن در ۱۱ مارس سال جاری، نقشه زمین لرزه های سراسر جهان را ارزیابی کرده تا شواهدی مبنی بر تاثیر این زلزله بر مناطق دیگر جهان بیابد و اما هیچ اثری در ارتباط با زلزله ژاپن نیافته است. کلاوس ژاکوب، کارشناس "رصدخانه زمین لامونت دوهرتی" در دانشگاه کلمبیا می گوید نتایج این تحقیق با اطلاعاتی که بیشتر زلزله شناسان به صورت تجربی آموخته اند، مطابقت دارد.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد